Tuesday, February 14, 2006

orasul ca entitate

Blogurile in general risca tot timpul sa se dilueze, sa repete informatiile din alte parti, sa se piarda in vociferari si strigate singure si neintelese de nimeni. Blogul risca mult sa devina gazeta de perete. De aia propun o introducere scurta, la obiect pentru fiecare dintre cei care blogheaza aici. Consider ca e important sa iti justifici demersul pe scurt ca sa nu ajungem la ceva total neinteligibil pt unii care vin dinafara. Sint sigur ca multi au proiecte particulare, viziuni aparte asa ca e bine ca ele sa fie explicate. Tineti si voi cont ca este vorba de un anume oras asa ca toate problemele indiferent daca au sau nu relevanta in zona, sau inafara ei, trebuie sa se termine si sa inceapa cu Aradul ca entitate, parerea meah.

Cred ca un oras nu este compus numai din strazi, piete, si ce apare sau nu pe o harta cumparata de la chioscurile din gara. Orasul este ce faci in fiecare zi dar care afecteaza modul de a percepe acel oras. Orasul este insa si infostructura invizibila care il compune. Bazele de date care ii compun marimile statistice. Orasul este si supraveghere si control - locul unde se stocheaza informatiile privitoare la oras si locuitorii sai. In Arad exista de ex. zone supravegheate si alte zone care inca nu sint supravegheate. Ar fi interesant de vazut exemplu unde si care sint aceste zone (in centru de ex.) unde totul este filmat, unde esti inregistrat si supravegheat. Watch the watchers ! Ba chiar ele ar trebui fotografiate sau consemnate pe o harta.

Alta munca care ar putea fi facuta de blogger-i ar putea fi desemnarea spatiilor unde s-ar putea intimpla evenimente, actiuni etc. si locuri care au povestile lor dar care inca nu si-au gasit utilitatea in prezent.

1 Comments:

Blogger RumCzeisZ said...

Lucrez in prezent la instalarea unui sistem de supraveghere pe aeroport. Informatiile captate de SRI prin intermediul echipamentului pus de noi sunt clasificate. Daca umblati pe acolo, nu uitati sa zambitzi la baietzi, insa uitatzi aparatele foto:)). Apropo, puteti merge la verona de aici...have fun!

9:44 PM  

Post a Comment

<< Home